Cerámica-Taller d’Ocupació

L’any 2010 vaig formar part, com a monitor del curs Alfareria-Cerámica, de l’equip que va encetar l’estudi i rehabilitació del Palau dels Borja de Castelló de Rugat. Es tractaba de recuperar un edifici molt deteriorat per a que forme part del patrimoni històric i arquitectònic del poble i al que podrien donar-li en el futur us funcional ocupant-lo amb algunes oficines de l’Ajuntament o algún altre organisme públic. I amb este projecte es generen casi quaranta llocs de treball entre alumnes, monitors i personal d’administració, durant el temps que estiga vigent.

L’encàrrec per als meus alumnes era produir el paviment de fang manual i el revestiment decorat sobre vernis que s’utilitzaba en els soculs i, també de vegades,  com a paviment de luxe en algunes estades.

Fabricació de taulells manualsCuatre especialitats formen part del projecte, a més de ceràmica, s’oferten cursos de Jardineria, Arqueologia i Encofrat. Hi ha que anomenar que Castelló de Rugat va tindre una important Industria de Gerres de fang, reconvertida en part en Industria de rajoles i bardos. Doncs la tradició alfarera esta ben arrelada al poble.

Com estos Tallers suvbencionats pel SERVEF es plantejen amb el doble objectiu de formar i, al temps, proporcionar una ocupació laboral, a més que un any complet amb jornades de huit hores dona per a molt, em vaig proposar mostrar-los un ventall el més ample posible de tècniques per fer i decorar objectes ceràmics.

També em vaig encabotar en proporcionar-los una formació, o al meyns informació bàsica, sobre percepció  visual i  recursos de la composició plàstica i visual.

Si al principi tot els sonaba extrany i a mi en consideraven un tipo raro amb un discurs extravagant, van transigir, es de veres que al principi disciplinadament, pero aviat per trovar-se interesats en les activitats i descobrir-se aptituts artístiques dintre d’ells que desconeixien.

Finalment varem complrir amb l’encomana de fabricar suficient material per a la reconstrucció del Palau, segons els models històrics que ens facilitaven els arqueolegs i als alumnes se’ls va proporcionar  una formacio de nivell  profesional.

I quede constancia que conseguirem una producció raonable i un ambient respectuos, varem ser el grup més solidari i meyns problemàtic que, tot i les diferencies normals, funcionarem com un equip cohesionat i eficaç.

Boro Mañó

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s