Rakú 2012

Per  acomiadar els cursos de ceràmica de l’Universitat Popular de Gandia,   ja s’ha convertit en una tradició fer una sesió de Rakú.

Fins ara ho podiem fer en el pati del Centre Cívic de Santa Anna, on es troba l’aula de ceàmica, però degut a les obres de remodelació del centre, este any no ha estat posible. Donat que els alumnes ho demanaven  en buscat un lloc alternatiu. La empresa Ingenieria Gartea  que suministra eines i material ceràmic s’ha fet carrec de organitzar i facilitar un lloc adequat.

El rakú produeix molt de fum i acaba per entollar el pis. Hi ha que fer-ho al exterior. Però els participants ho vivim com una festa, organitzem el dinar i pasem el dia. A les huit del mati arribem els encarregats de encendre el forn, tardarà més de dos hores en estar a punt per rebre les primeres peces envernisades. Els participants van aplegant i preparen el material per decorar les peces, ja pintades es deixen secar abans de introduir-les al forn quan ja ha arribat als 1000ºC. En cada fornada entren al voltant de cinc o sis obres, eixiran mitja hora més tard roent.

A continuació es cobreixen amb serradura per produir la reducció i després es submergeixen en aigua per refredar-les. Els resultats sovint son expectaculars, l’acció del fum sobre les peces provoca metalitzats sorprenents. Esta tècnica de “cuita ràpida” té el seu orige en Japó. però  en Occident ha conegut un desenvolupament diferent i ha trobat infinitat de recursos creatius. I, a més, facilita            l’ ocasió per pasar un dia divertit de creativitat compartida.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s